Een dag in het leven van Yonas, student Kapperstechnieken: Basis

11/07/2022 Thomas Verlinden

Benieuwd hoe het leven van een student aan het Centrum voor Avondonderwijs eruitziet? Maak kennis met Yonas Ukazu (31) uit Brussel. Hij volgt nu 3 weken de opleiding Kapperstechnieken - basis. Volg hem doorheen zijn unieke dag als student aan onze school!
 

16:30 Goeiemorgen!

Yonas begint zijn dag om half 5 ‘s avonds, en dat met een specifieke reden.
 
“Ik werk ‘s nachts als productiemedewerker! De avondlessen zijn dus eigenlijk ochtendlessen voor mij! [lacht] Ik heb altijd al een opleiding voor kapper willen volgen, maar het leek een onbereikbare droom door mijn unieke werkuren. Ik ben dus echt enorm blij dat het Centrum voor Avondonderwijs deze kansen geeft aan haar studenten.”
 
Na een ontbijtje en douche maakt Yonas zich klaar voor zijn les. Hij volgt de opleiding Kapperstechnieken - basis van thuis uit. Zelfs in onze virtual classes staat praktijk centraal. Daarom komt er een vriendin langs om model te zijn tijdens zijn les.
 
“Het duurde best wel even om Rima te overtuigen model te zijn voor mij! Maar toen ze zag hoe duidelijk en informatief de instructies van de docent waren, gaf ze toe.”
 
“Zou jij meteen ja hebben gezegd?” vraagt Rima al lachend.
 
“Niemand raakt mijn haar aan!” grapt Yonas.
 

Tijd voor de les

De klok slaat 18:30. Het is tijd voor Yonas zijn les! Via ons digitaal studentenplatform eCampus opent hij zijn virtuele klaslokaal. Eerst geeft de docent wat informatie over het uitvoeren van huid-, hoofd- en haaranalyses bij je klant. Daarna is het tijd voor praktijk!
 
De studenten leren hoe ze het haar van een klant brushen en föhnen op basis van hun gezichtsvorm. De docent legt de klas stap voor stap uit wat ze moeten doen om het beste resultaat te krijgen. Door de duidelijke instructies heeft Yonas de technieken meteen in de hand.
 
 
De les eindigt drie uur later en Rima is duidelijk tevreden met het resultaat. “Yonas heeft weer wat meer kapperstechnieken bijgeleerd en ik ga naar huis met de perfecte blowout. Een echte win-win situatie!”
 

Uniek schema

Na een maaltijd en wat televisie, vertrekt Yonas om 22:30 naar zijn nachtshift. Om 6:00 ‘s ochtends is hij weer thuis van zijn werk. Gelukkig heeft hij veel vrienden die ook nachtshifts werken waardoor hij zijn ‘avond’ gebruikt om te socializen. Na een hapje en drankje kruipt Yonas om 8:30 in zijn bed.
 
“Het is zeker een apart schema, maar het is er eentje dat echt goed werkt voor mij. De lessen zijn ook maar een keer per week. Het aanpassen van mijn planning elke maandag is dus best makkelijk. Ik ben zo blij dat ik die mogelijkheid krijg terwijl ik het diploma haal waar ik altijd al van droomde!"
 
“Ik wil zeker nog andere cursussen binnen het thema Hairstyling volgen,” zegt Yonas, alleen heeft hij nog wat meer tijd nodig om te beslissen welke precies. “Knippen, kleuren, mannen, dames,... Ze klinken allemaal interessant! Ik wil natuurlijk wel de beste kapper mogelijk worden dus misschien doe ik ze wel allemaal!”
 

Start zelf met Kapperstechnieken - basis!

Wil jij net zoals Yonas jouw droomcarrière najagen? Bij Centrum voor Avondonderwijs hebben wij een opleiding die past bij eender welk uniek schema, ook die van jou!
 
In al onze studiemethodes leer jij op een praktijkgerichte manier bij zodat jij vlekkeloos jouw diploma behaalt. Met deze op zak laat jij aan je werkgever en cliënten zien dat jij professionele kennis hebt van alles rond Hairstyling!
 
Waar wacht je op? Ontdek nu onze startdata en schrijf je vandaag nog in!


cpSkillsAndSkills

 • Jij weet exact welk kapsel geschikt is voor jouw klant.
 • Jij gebruikt de juiste producten en materialen.
 • Jij hebt de belangrijkste basistechnieken helemaal in de vingers.


Kapperstechnieken - basis, aProfession

cpLiPracticalInfo

 • Attest
 • courseTypeG2
 • 5 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • €241

cContent

 • Productkennis
 • Materiaalkennis
 • Wassen, brushen en föhnen
 • Huid-, hoofd- en haaranalyse uitvoeren
 • Hoofdmassage
 • Klanten ontvangen

blogAvailable


categories

Hairstyling

previousLabel

Zo groei jij de hipste snor!

nextLabel

Vijf stappen om je eigen zaak te starten

relatedCourses


Kapperstechnieken - basis

studyCategories


Hairstyling

blogTags


KapperBasicsBasisKapsterKappersopleidingKapperscursusKapper wordenKapsalonHairstylingHairstylistVirtual classes kapperKapperstechnieken basisKapperstechniekenBasisopleidingVirtuele opleidingCursus kapper

blogShare