Zo groei jij de hipste snor!

01/11/2019 Thomas Verlinden

November! Mannen laten weer statig hun snor staan voor het goede doel! Een ontzettend mooi gebaar om de gezondheid van mannen onder de aandacht te brengen. Ook jij kan de stilte mee doorbreken door een geweldige snor te laten staan. Bovendien kan je doneren en meebouwen aan baanbrekende oplossingen voor prostaat-en teelbalkanker
   
Maar…. Een snor is er natuurlijk ook in veel andere varianten, modellen en stijlen. Wat zijn nu de absolute do’s en don’ts? Hoe kan je die snor nu zo in model vormen? En hoe verzorg je dat? Allemaal vragen waar onze docenten ‘Baarden Scheren en Modelleren’, ‘Barbier’, ‘Mannenkapsels Knippen & Stylen' uit het thema ‘Hairstyling’ wel raad mee weten tijdens Movember!
 
 
 

Hoe vorm je de perfecte snor?

 
Docent ‘Baarden Scheren en Modelleren’, Sam Ceulemans, vertelt dat een snor in goede conditie moet zijn om ze glorieus te laten schijnen. "Als je een snor vorm geeft, moet je zowel aan het praktische als aan het esthetische denken. Ik vind ook dat je een snor af moet stemmen op je gezichtsvorm. Breng balans aan en ga voor een smal exemplaar bij een breed gezicht of een kort exemplaar bij een lang gezicht. Zo springt jouw snor er nog steeds uit!"
 
 

Hoe verzorg je een snor?

 
Carmen Gielen, docente ‘Baarden Scheren en Modelleren’, weet als geen ander hoe je een frisse snit creëert en verzorgt. Ook van snorren weet ze alles af en heeft ze de perfecte tips om je snor te verzorgen. "Een snor heeft niet meteen het beeld van persoonlijke verzorging. Tegenwoordig is dat beeld eigenlijk verdwenen. Bij studenten merk ik bijvoorbeeld ook dat ze meer en meer tijd spenderen om hun snor te verzorgen."
 
"Om je snor goed te verzorgen, is het heel belangrijk om ze goed te hydrateren. Hierdoor krijg je niet alleen een gezonde uitstraling, maar krijg je ook soepele baardharen. Een andere tip die ik studenten geef is om baardolie te gebruiken. Kammen doe je best met een houten kam. Tijdens de opleiding ‘Baarden Scheren en Modelleren’ vertel ik daar alles over!"
 
 
 

Hip model? Of toch klassiek?

 
De snordragers die je kent, waaronder bijvoorbeeld die oude schoolmeester of een vriendelijke opa, zijn wellicht niet het toonbeeld van modieuze hipheid. Onze docent ‘Mannenkapsels Knippen & Stylen’, Sanem Top, vertelt je welke hippe snorren je zoal kan doen groeien en wat eerder de klassieke modellen zijn.
 

Chevron Model

 
"Het ‘Chevron’ model is eigenlijk een ‘eighties dad look’. Het is een moeilijke snor om te onderhouden en je hebt een behoorlijke dikte van haar nodig. Het kan grote gelaatstrekken in evenwicht brengen maar als je het niet genoeg onderhoudt, dan oogt de snor heel onverzorgd."
 
 
 

Het Potlood Model

 
"Het ‘potlood’ model is eigenlijk een redelijk minimalistische snor. Natuurlijk kan er ook nieuw leven in de snor worden geblazen, want tegenwoordig wordt ze ook heel modern gedragen. Wees wel gewaarschuwd dat bijna dagelijks scheren vereist om zijn strakke lijnen te behouden!"
 

Klassiek model: Beardstache

 
De Beardstache is eerder een klassiek model. De minst opzichtige, maar de eenvoudigst uit te voeren van deze stijlen. Het is een klassieke werkmanachtige snor, gecombineerd met een licht ontwikkelende baard.
 
 

Begint je snor ook al te kriebelen?

 
Wil jij ook kunnen zorgen voor een geknipte snor of baard? Of aan de slag gaan in Hairstyling? Scheer je zeker al eens een weg door ons aanbod binnen het thema Hairstyling. Je vindt er gegarandeerd de opleiding om te zorgen voor een perfecte snit voor wie dan ook! Je vindt hier extra informatie terug of download zeker al eens een proefhoofdstuk!


cpSkillsAndSkills

 • Kam, schaar, tondeuse,... Jij gaat er vlot mee aan de slag!
 • Je creëert kapsels voor verschillende gezichtsvormen, haarstructuren en haarsoorten.
 • Je laat mannen keer op keer sexy, stijlvol en stralend huiswaarts keren.


Mannenkapsels Knippen Stylen , aProfession

cpLiPracticalInfo

 • Diploma
 • courseTypeG2
 • 15 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • €990

cContent

 • Hanteren van kam en schaar
 • Werken met tondeuse
 • Gezichtsvormen, haarstructuur en haarsoorten
 • Klassieke herenkapsels
 • Knip- en scheertechnieken
 • Opknippen en opscheren
 • Faden van het haar
 • Verschillende barbercuts: pompadour, french crop, buzzcut en quiff

blogAvailable


categories

Hairstyling

previousLabel

Tips voor een hippe snor!

nextLabel

Een dag in het leven van Yonas, student Kapperstechnieken: Basis

relatedCourses


Mannenkapsels Knippen Stylen

studyCategories


Hairstyling

blogTags


Cursus barbierOpleiding barbierOpleiding mannenkapperOpleiding mannensnitOpleiding haartooi mannenAvondschool barbierAvondschool mannensnitCursus barbierCursus mannenkapperPraktijk barbierPraktijk mannenkapperTheorie kapperCursus baardOpleiding herenkapperSchoonheidsschoolHerenkapperMannenkapper

blogShare